BKK-botrány

Egy cég ösztöndíjat ajánlott fel a fiúnak, akire éjszaka lecsapott a rendőrség

A rendőrség péntek hajnalban előállított és gyanúsítottként hallgatott ki egy 18 éves férfit, aki korábban jelezte a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), hogy hibát talált az online jegyrendszerükben.

2017.07.22 19:28MTI

A Green Fox felajánlásával jelezni akarta, hogy támogatni kell az etikus hekkerek tevékenységét, mert ebből a cégek csak profitálhatnak.

“Térítésmentesen végezheti el a Green Fox Academy négy hónapos szoftverfejlesztési vagy hardverprogramozási képzését az a 18 éves fiú, aki ellen rendőrségi eljárás indult, miután fegyelmeztette a BKK-t az online jegyrendszer hibáira. A képzések bruttó piaci ára 1,3 millió forint.”

Miért robbant ki ez az ügy?

A rendőrség péntek hajnalban előállított és gyanúsítottként hallgatott ki egy 18 éves férfit, aki korábban jelezte a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), hogy hibát talált az online jegyrendszerükben. Azóta kiderült, hogy a rendszer hemzseg a tervezési és programozási hibáktól, például az alkalmazás rendkívül könnyen meghekkelhető, bármennyiért lehetett vele jegyet vásárolni és egy hekkertámadás során különösebb gond nélkül hozzáférhetnek a felhasználók jelszavához és az emailcíméhez. Az alapvető információbiztonsági hibákat azzal magyarázzák, hogy szervezett kibertámadás érte a rendszert, de árulkodó lehet, hogy már a webshopjuk is megbukik az alapvető biztonsági teszteken. Nem csoda, hogy a BKK Facebook-oldalának felhasználói átlagértékelése 1 pontra csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.