Petya

Egy szakértő szerint kiberfegyvereket tesztelnek rajtunk

Krasznay Csaba úgy gondolja, a NATO-nak is foglalkoznia kell ezzel a problémával.

2017.06.29 22:30MTI

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kiberbiztonsági szakértője szerint fegyverkísérlet volt a két napja elindult globális vírustámadás. Krasznay Csaba az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában arról beszélt, hogy globálisan kell újragondolni az ilyen támadások elleni védekezés technikáját.

Tudatosítanunk kell, mekkora károkat okozhatnak az ilyen támadások, példaként említve, hogy a NATO-nak is foglalkoznia kell azzal a kérdéssel, mikor lépteti ilyen esetben életbe a közös védelem passzusát - hangsúlyozta a szakértő.

Mint mondta, a tapasztalatok alapján az újabb "kártékony kód" észlelését követő 24-36 órán belül megjelenik "valamiféle védelem".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.