Foglalkoztatás

Ingyenes informatikus képzést indít a T-Systems Magyarország

A szektor velük 400 milliárd forintnyi GDP többletet állíthatna elő a cég számításai szerint.

2017.06.10 21:14MTI

Ingyenes informatikus képzést indít szeptember elsejétől utánpótlásának nevelésére a T-Systems Magyarország, az akadémiára június 30-ig lehet jelentkezni - közölte a vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a résztvevők részmunkaidős munkavégzés mellett tanulhatják a szakmát a cég informatikusaitól, a vállalat a T-Systems Akadémia tagjai számára fizetést ad. A képzés egy éven át tart, 4 hónapos általános, 5 hónapos specifikus képzéssel, valamint 3 hónap napi 8 órás munkavégzéssel.

A Magyar Telekom tavaly márciusban közölt összesítése szerint mintegy 300 ezer ember dolgozik a magyarországi infokommunikációs (IKT) szektorban, ugyanakkor mintegy 15 ezer szakember hiányzik. A szektor velük 400 milliárd forintnyi GDP többletet állíthatna elő a cég számításai szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.