WannaCry

Hazánkat is elérte a világméretű kibertámadás

Magyarországot is elérte a zsarolóvírus, mely szinte az egész világon végigsöpört.

2017.05.13 10:57ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt csaknem száz országot érintett a világméretű kibertámadás, mely péntek este kezdődött. A támadássorozat megfertőzte a többi között Nagy-Britannia, Oroszország, Franciaország az Egyesült Államok, Kína, Japán, Olaszország, Törökország, Ukrajna, Vietnam, Tajvan és a Fülöp-szigetek számítógépeit.

Nemrég kiderült, hogy Magyarország is érintett.

A Telenor Magyarországot is célkeresztbe vették, azonban a szolgáltató elmondta: valóban érintettek, de még időben reagáltak, az ügyfelek semmit nem érzékeltek a támadásból. A hvg.hu azonban arról írt péntek éjjel, hogy a támadássorozatot valós időben monitorozó MalwareTech-térképen Magyarország is megjelent.

Friss: az Auchan nem érintett

"Minden lehetséges intézkedést megtettünk annak érdekében, hogy hasonló vírusok támadására fel legyünk készülve. A múlt héten csütörtökön egy eszköz meghibásodása okozott átmeneti problémát az Auchan rendelési rendszerében, de nem a teljes hálózatot érintette. Ez lehetett feltételezésünk szerint a téves információ alapja" - áll az Auchan Retail Magyarország Kommunikációs osztályának közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.