IT

Kiegyezett a Google az orosz monopóliumellenes hatósággal

Az orosz cég azt kifogásolta, hogy az egyébként Google tulajdonában lévő Android platformon csak az amerikai internetes óriásvállalat előtelepített alkalmazásait lehetett használni.

2017.04.17 20:22MTI

A Google kétévi pereskedés után 439 millió rubeles (mintegy 7,8 millió dolláros) bírság kifizetésében állapodott meg hétfőn az orosz Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálattal.

A hatóság a Jandeksz (Yandex) vezető orosz online szolgáltató panasza alapján 2015 szeptemberében állapította meg a törvénysértést. Az orosz cég azt kifogásolta, hogy az egyébként Google tulajdonában lévő Android platformon csak az amerikai internetes óriásvállalat előtelepített alkalmazásait lehetett használni. Emellett a platformon a Google kereső alapértelmezett, a konkurens szolgáltatók hozzáférése pedig korlátozott volt.

A megállapodás értelmében - a bírságon felül - a Google nem akadályozza majd harmadik felek alkalmazásainak előtelepítését.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.