Internet

Megjelent a Digitális Jólét Alapcsomagról szóló kormányhatározat

Az év közepétől elérhetővé válik a vezetékes és mobilinternetes szolgáltatás.

2017.04.11 12:53MTI

Megjelent a Digitális Jólét Alapcsomagról (DJA) szóló kormányhatározat; az év közepétől elérhetővé válik a vezetékes és mobilinternetes szolgáltatás - áll a Digitális Jólét Program keddi közleményében.

A DJA célja, hogy mindazok, akik ez idáig az internetezés túl magas ára miatt nem tudtak előfizetni a szolgáltatásra, egy minden eddiginél alacsonyabb fogyasztói árú internet-előfizetést érhessenek el - közölték az MTI-vel.

A kedvezményes alapcsomagot a tájékoztatás szerint azok a természetes személyek vehetik majd igénybe legfeljebb két évig, akiknek a szerződéskötést megelőző évben nem volt internet-előfizetésük.

Megemlítik: az alapcsomag azoknak a polgároknak nyújt segítséget a digitális világ adta lehetőségek kihasználására, akiknek az internet-szolgáltatás áfa-csökkentésének hatására csökkenő fogyasztói árak mellett is anyagi gondot jelent az internet-előfizetés.

Jelezték: az elektronikus hírközlési szolgáltatók önkéntesen vehetik fel kínálatukba a csomagot és használhatják annak védjegyét, kitérve arra is, hogy az uniós jog által előírt műszaki szabályokból eredő várakozási idő módosította az alapcsomag bevezetésének márciusra tervezett időpontját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.