Nem semmi...

Kínos baki az LG csúcskategóriás monitorjainál

Nem fogja elhinni, mit felejtettek ki belőle.

2017.02.02 18:50ma.hu

Az LG UltraFine 5K típusú monitorára úgy tekintett a szakma, mint egy fényes jövő előtt álló üstökösre, azonban úgy tűnik, hullócsillag lett belőle. A képminőségileg egekig magasztalt kijelző ugyanis nem fog komoly karriert befutni Apple-exkluzív kiegészítőkén... De miért?

Ahogy beüzemelik, azonnal kisebb-nagyobb problémák jelentkeznek, főként villogni kezd, majd szinte minden bedöglik rajta, míg végül a teljes rendszer össze nem omlik. Sok minden eszébe jutott a felhasználóknak és a szakembereknek is, azonban erre senki sem gondolt a 21. században.

Kiderült ugyanis, hogy a szóban forgó monitorokból egyszerűen kimaradt a megfelelő elektromágneses-interferenciával szembeni védelem. Elég csak egy bekapcsolt állapotban lévő WiFi router közelébe vinni, és máris teljesen bezavarodik az egész szerkezet. Minél közelebb kerül egy 2,4 és 5 GHz-es frekvenciatartományon belül sugárzó eszközökhöz, annál inkább biztos a vég.

Az LG érdekesen oldotta meg a problémát, azt javasolja, hogy ne vigye senki közelebb 2 méteren belül semmiféle ilyen készülékhez, és akkor nem fog villogni. De mi van, ha nagyobb teljesítménnyel sugároz egy gép? Ja, persze, menjünk vele még távolabb!

Azért akárhogy nézzük, ez nem megoldás. De mindenesetre jelenleg nincs más választás, reméljük, hogy hamarosan hivatalosan is bejelenti a gyártó, hogy ingyen és bérmentve cseréli a monitorokat.

Az LG hivatalos álláspontja:

„Ahogy a vásárlói visszajelzésekből tudomásunkra jutott, a 27MD5K modellszámú, 27 colos UltraFine 5K monitorunkkal teljesítménybeli problémák adódhatnak, melyeket az eszköz mögött, legfeljebb 0,6 méter távolságban, elhelyezett Wi-Fi jelet sugárzó eszközök okoznak. A problémát elháríthatjuk, amennyiben a monitort és a Wi-Fi routert egymás közeléből eltávolítjuk. Ha a probléma továbbra is fennáll, azt tanácsoljuk vásárlóinknak, szervizelés ügyében forduljanak a legközelebbi LG ügyfélszolgálathoz. Az LG ezúton is elnézést kér minden vásárlójától az esetleges kellemetlenségek miatt. A lehető legjobb minőséget szeretnénk nyújtani nekik, ezért minden, februártól a boltokba kerülő 27 colos LG UltraFine 5K monitorunkat a zavaró hullámokat kizáró védelemmel látjuk el.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.