Google

Ez izgatta legjobban a magyarokat

A Google minden év végén közzéteszi a keresési toplistákat, Magyarország immár ötödször szerepel a történetben. Toplista a cikkben!

2016.12.17 09:06ma.hu

Labdarugó-Európa-Bajonkság, Rio 2016, Pokemon GO, X-Faktor, iPhone 7 és egy szókirakó játék vezetik idén a Google magyarországi keresési toplistáját. Magyarországon idén 5. alkalommal teszik közzé az év legnépszerűbb kereséseit bemutató listákat, melyekből kiderül, hogy 2016-ban mi keltette fel leginkább az internetezők érdeklődését. A tematikus listák élén végzett többek között a 2017-es Depeche Mode koncert, az X-faktor és a Győri Nemzeti Színház is.

Az abszolút toplista, 2016-ben felkapott keresések Magyarországon:
- EB 2016
- Rió 2016
- Pokemon GO
- X-Faktor
- iPhone 7
- Pixwords megoldások
- Donald Trump
- Bud Spencer
- Való Világ
- Slither.io

A keresési toplisták a keresőbe világszerte beírt több trillió kifejezést összesítik. A globális lista mellett idén több mint 70 országos lista is készült. A népszerű kereséseket a Google egy összetett statisztikai módszerrel méri, mellyel az év új kedvenceit, érdekességeit és feltörekvő sztárjait azonosítja be. Ehhez az év azon “felkapott” kereséseit szűri ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy, hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.