Hackertámadás

Egymilliárd Yahoo-fiókhoz férhettek hozzá

Újabb hackertámadásról számolt be szerdán a Yahoo: egymilliárd ügyfél adataihoz fértek hozzá illetéktelenek.

2016.12.15 07:52MTI

A cég szeptemberben is beszámolt már egy hasonló támadásról, akkor azt mondták, hogy 2014-ben 500 millió felhasználójuk fiókjaihoz fértek hozzá kiberbűnözők.

A most azonosított támadás még 2013 augusztusában történt. A Yahoo tájékoztatása szerint a hackerek neveket, telefonszámokat, e-mail-címeket, születési dátumokat, titkosított jelszavakat és egyes esetekben titkosított és titkosítatlan biztonsági kérdéseket és válaszokat szereztek meg.

Egymilliárd ügyfél adataihoz férhettek hozzá (Fotó: Reuters)

A cég úgy véli: bankszámla- és bankkártyaadatok nem kerültek rossz kezekbe. A vállalat azt is világossá tette: együttműködik az ügyben a bűnüldöző szervekkel.

A Yahoo-nak több mint egymilliárd aktív felhasználója van, de nem teljesen világos egyelőre, hogy pontosan hány fiókot ért támadás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.