Ellátás

Teljes körű biztonsági áttekintést nyújt ügyfeleinek a Huawei

A vállalat a termékek előállításának és a szolgáltatások nyújtásának minden lépésében, az elsőtől az utolsóig a "biztonsági ABC" alapelvét követi.

2016.11.27 01:30MTI

A legnagyobb infokommunikációs eszközöket gyártó vállalatok között a Huawei a világon elsőként vezette be a működést teljes egészében felölelő kiberbiztonsági átvilágítást a kutatás-fejlesztéstől a beszállítói láncon, a gyártáson és a logisztikán keresztül egészen a késztermékig - tájékoztatta csütörtökön Budapesten a magyar sajtó képviselőit Ulf Feger, a Huawei Technologies Deutschland GmbH kiberbiztonsági igazgatója.

A vállalat a termékek előállításának és a szolgáltatások nyújtásának minden lépésében, az elsőtől az utolsóig a "biztonsági ABC" alapelvét követi, azaz az angol "Assume nothing, Believe no one, Check everything" szabályt követve semmit nem tekint kész ténynek, senkinek nem hisz és mindent ellenőriz - mondta Ulf Feger.

A biztonsági ellenőrzés teljes folyamata kiterjed a Huawei több ezres globális beszállítói hálózatára is, az alapanyagokat, a hardver egységeket és szoftverfejlesztési szolgáltatásokat is beleértve. A Huawei beszerzéseinek 32 százaléka az Egyesült Államokból, 10 százaléka Európából, 28 százaléka pedig Dél-Koreából, Japánból és Tajvanról származik. A fennmaradó 30 százalék hazai, azaz kínai gyártású, főként alacsony hozzáadott értékű termék. A végtermékek összeszerelése pedig szerte a világon történik.

Ulf Feger elmondta, hogy a Huawei kiberbiztonsági tesztjeit több szinten, több fázisban végzik el, és a végső tesztre a vállalat Integrált Kiberbiztonsági Laborjában kerül sor a piacon elérhető legjobb és legkorszerűbb eszközök segítségével. A Huawei laborjában az ügyfeleknek is lehetőségük van saját tesztjeik elvégzésére - tette hozzá.

A Huawei régiós biztonsági igazgatója a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a kiberbiztonsági szempontok érvényesítésének különös jelentőséget ad a "dolgok internete", a hálózatra kapcsolt készülékek és berendezések rohamos terjedése. A dolgok internete (Internet of Things, IoT) ugyanis a lehetőségek (Internet of Chances) mellett a veszélyek (Internet of Threats) előretörése előtt is tág teret nyit. Az előrejelzések szerint ugyanis 2025-re már 4 milliárd internet felhasználó lesz a világon, valamint 8 milliárd okostelefon és 100 milliárd internetes csatlakozás lesz használatban. Mobil készülékekkel pedig mintegy 3 ezer milliárd dollár értékben bonyolítanak majd le vásárlásokat.

A dolgok internete védelmére azonban a Gartner piackutató cég felmérése szerint 2015-ben mindössze 281 millió dollárt fordítottak világszerte. Az összeg az idén várhatóan 23 százalékkal 348 millió dollárra emelkedik, 2018-ban pedig eléri az 547 millió dollárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.