Internetes vásárlás

Szelfivel és ujjlenyomattal is igazolhatják magukat a Mastercard-ügyfelek

Mobiltelefonnal készített önarcképpel vagy ujjlenyomattal is igazolhatják magukat a Mastercard ügyfelei, amikor az interneten vásárolnak.

2016.10.04 16:13MTI

A technika – amellyel a vásárlók szelfivel vagy ujjlenyomattal azonosíthatják magukat fizetéskor – keddtől elérhető Ausztriában és 11 másik európai országban.

Így még biztonságosabb az internetes vásárlás az amerikai bankkártya-szolgáltató szerint.

A felhasználóknak csak annyi a dolguk, hogy készítsenek egy fotót magukról, és egy arcfelismerő program igazolja a kilétüket.

Az ujjlenyomatos azonosításhoz a bankkártya-tulajdonosnak le kell töltenie az Identity CheckMobile applikációt, és az ujját okostelefonja ujjlenyomatolvasójára kell helyeznie.

Az új technológiát Hollandiában, az Egyesült Államokban és Kanadában tesztelték, és 2017 végéig szerte a világon bevezetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.