Gasztronómia

Borturistáknak készült okostelefonos alkalmazás

A Kóstolom névre keresztelt applikáció segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók Magyarország 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.

2016.08.04 19:10MTI

Az applikáció a TripAdvisor mintájára átfogó kalauzként segíti a tájékozódást az ország borvidékein és Budapesten elérhető boros-, gasztro-, és szállás kínálatról.

A közösségi funkciónak köszönhetően a borokat, éttermeket, szállásokat, eseményeket értékelni is lehet, ami a többi felhasználó számára megkönnyíti a választást.

A borászatok, éttermek és szállásadók körében jelentős az érdeklődés a kezdeményezés iránt: az applikáció indításáig 350 partner töltötte fel profiloldalát a közösségi platformra, lefedve gyakorlatilag az összes hazai borvidéket. Idén 20 ezer felhasználó regisztrációjára és ezer partner adatfeltöltésére számítanak a magyar piacról.

Az alkalmazás egyelőre magyar nyelven érhető el, de hamarosan elkészül az angol nyelvű változat is, hiszen cél a borkedvelő külföldi turisták megszólítása is. Letölthető iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.