Pokémon Go

Egyre több helyen tilos a kicsiny szörnyetegeket levadászni

Betiltották a Pokémon Go telefonos videojátékot a washingtoni holokausztmúzeumban, a nemzeti sírkertben és Európában is több helyen.

2016.07.13 18:35MTI

A washingtoni holokausztmúzeumban és az arlingtoni nemzeti sírkertben betiltották a mobiltelefonra applikálható Pokémon videojátékot. Az Európába szerdán megérkezett okostelefonos játékot nem engedélyezik Auschwitzban sem és egy amszterdami kórház is arra kérte látogatóit, ne vadásszanak a kicsiny szörnyetegekre.

"Az elesett katonákra való emlékezés az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben vendégeinktől és látogatóinktól is a legszigorúbban megköveteli a tiszteletet" - olvasható a sírkert keddi közleményében, amely hangsúlyozza, hogy "e megszentelt földben nyugvók mellett nem helyénvaló Pokémon Góval játszani".

A washingtoni holokausztmúzeum nem adott ki közleményt, de szóvivője, Andrew Hollinger ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot adott az amerikai közszolgálati rádió (NPR) munkatársának. "Különösen nem helyénvaló Pokémon Gót játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket. Megpróbáljuk elérni, hogy a videojáték készítője kivegye a holokausztmúzeumot a játék helyszínei közül" - fogalmazott Hollinger.

Az egykori náci német haláltábor helyén létesített auschwitzi állami múzeum szerdán szintén közölte: nem engedi meg látogatóinak, hogy a Pokémon Góval játszanak, mivel az tiszteletlenség a náci német haláltábor áldozatainak emlékével szemben.

Pawel Sawicki szóvivő hangoztatta, a lengyel hatóságok azt kérik a játék gyártóitól, hogy vegyék ki Auschwitzot a játék helyszínei közül.

Amszterdamban az Akadémiai Orvosközpont szintén arra szólította fel a látogatókat, hogy a betegek nyugalma, a kezelések zavartalansága érdekében kórházi tartózkodásuk során ne vadásszanak a kicsiny szörnyetegre. "Valóban van egy beteg Pokémon kórházunkban, de mi gondoskodunk róla. Kérjük többé ne látogassák őt" - írták szerdai Twitter-üzenetükben.

A Pokémon Go egy letölthető okostelefonos játék, amellyel a Pokémon című rajzfilmsorozatból ismert kis szörnyeket lehet gyűjtögetni, a cél, hogy minél többre tegyenek szert a játékosok. A kis rajzfilmfigurákat meg kell találni, be kell fogni, ehhez a szoftverkészítő helyszínt és térképet is ad. Játszhat valaki egymagában is, de már alakultak csapatok, amelyek egymás ellen játszanak.

A Nintendo cég készítette játékprogram az Egyesült Államokban, Ausztráliában hallatlanul népszerű, jóllehet, az okostelefonos alkalmazást csak nemrégiben dobták piacra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.