Oracle

Továbbra is dinamikusan fejlődik a felhőszolgáltatás piaca

A felhőszolgáltatás (cloud computing) rendkívül dinamikusan fejlődik globálisan és Magyarországon is, amit mutat, hogy a szoftverpiac árbevételének több mint 10 százalékát már ez a terület adja.

2016.06.23 02:30MTI

Az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója, Reményi Csaba kiemelte: a cloud szolgáltatás iránti igény folyamatos növekedését jelzi, hogy az Oracle Hungary 350 alkalmazottjának kétharmada csak a felhőszolgáltatás fejlesztésével, értékesítésével foglalkozik, miközben a cég a további 50, az üzletágat ismerő szakembert keres.

Az Oracle Hungary több mint 200 nagyobb magyar állami tulajdonú és nagy nemzetközi cég magyarországi leányvállalatának nyújt felhőszolgáltatást - tette hozzá.

Reményi Csaba a felhő szolgáltatás előnyei közül kiemelte, hogy a cloud a cégek számára csökkenti a pénzügyi kockázatot, illetve a szolgáltatás igénybe vételével hamarabb rendelkezésre áll az az infrastruktúra, technikai platform és maga az alkalmazás, amire a cégnek a tervei megvalósításához szüksége van. Hozzátette: szakmai segítséget is nyújtanak a vállalatok által tervezett felhőprojekt megvalósításához, illetve a szükséges kapacitás méretének kialakításához.

A kaliforniai székhelyű Oracle szoftverfejlesztő és -szolgáltató konszern teljes árbevétele a tavaly június 1-tól idén május 31-ig tartó 2016-os pénzügyi évben 37,04 milliárd dollár volt, 3 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Üzemi eredménye 9 százalékkal, 12,6 milliárd dollárra, nyeresége pedig 10 százalékkal, 8,9 milliárd dollárra csökkent. A felhőszolgáltatásból származó bevételek 49,1 százalékkal, 858 millió dollárra nőttek, és az Oracle arra számít, hogy a 2016-os pénzügyi évben elért több mint 52 százalékos bővülés után a következő, 2017-es pénzügyi évben 65 százalékkal emelkednek az ebből származó bevételek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.