Távközlés

A Facebook és a Microsoft optikai kábelt fektet az Atlanti-óceán mélyén

A Virginia állam partjaitól Spanyolországig húzódó 6,6 ezer kilométer hosszú kábel másodpercenként 160 terabyte adatátvitelre lesz képes. Ezen a nyomvonalon több hasonló kábelt fektettek le korábban, de ez lesz a legnagyobb teljesítményű.

2016.05.27 14:31MTI

A bekerülési költséget titokban tartják a cékek, de egy szakértő szerint egy hasonló hosszú kábel lefektetése mintegy 200 millió dollárba kerül.

A CNN úgy tudja, hogy már augusztusban megkezdik a kábelfektetést, ami csaknem egy évet vesz majd igénybe. A Facebook és a Microsoft partnere a spanyol Telefonica távközlési cég leányvállalata, a Telxius.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.