Programajánló

Megkezdődött az ECDL világfóruma

Ma kezdődött Budapesten az ECDL (European Computer Driving Licence, Európai Számítógép-használói Jogosítvány) Alapítvány kétnapos nemzetközi fóruma.

2016.05.26 08:51MTI

Az ECDL magyarországi terjesztésének szakmai irányítójaként a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendezvényre több mint száz országból érkeznek meghívottak, hogy megvitassák az idén 20 éves, szakmai szempontból két-három évenként frissülő ECDL program helyzetét és a jövőben várható kihívásokat, lehetőségeket.

A fórumot a magyarországi ECDL program sikereinek elismeréseként, a társaság közreműködésével rendezik Budapesten, ami az egész ország számára siker - írták.

A kétnapos rendezvényen adják át az évente négy kategóriában odaítélt ECDL Best Practice Awards díjakat is, amelyeket a megelőző év kiemelkedő teljesítményéért kaphatnak meg a legjobb gyakorlatot bemutató, pályázó országok.

Az ECDL olyan képzéseket kínál, amelyek révén a munka világában hasznos infokommunikációs készségekre tehetnek szert a vizsgázók. A fórum célja többek között az is, hogy felhívja a cégvezetők, politikai döntéshozók figyelmét arra, mennyire fontos és hatékony eszköz az ECDL program a digitális írástudás széleskörű terjesztésében - közölték.

A résztvevőket Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos írásbeli üzenetével köszönti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.