Már árulják is őket

Azonnal változtasson jelszót: 272 millió e-mail fiókot törtek fel

A lopott jelszavaknak jó áruk van a feketepiacon, de ezekhez most állítólag már fiókonként 50 rubelért (200 Ft) hozzá lehet jutni.

2016.05.05 16:20ma.hu

272 millió Gmail, Yahoo, Outlook és Hotmail cím jelszavát lopták el orosz hackerek a Reuters tudósítása szerint - írja a Hirado.hu.

A tudósítás szerint már árulják is a feketepiacon ezeket a jelszavakat: szerte a világon többszáz millió internetfelhasználó lehet érintett. Állítólag a mail.ru oldalon át szivárogtak az adatok. Amúgy is célszerű időről-időre biztonsági okokból jelszót cserélni, érdemes most elvégezni ezt, hiszen nem feltétlen azonnal derül ki az érintettségünk.

Egy orosz hacker fórumon az egyik „árus” már egyenesen 1,17 milliárd e-mail fiókkal büszkélkedett: bár a valós szám ennél bizonyára sokkal kisebb, mégis ez lehet az utóbbi idők egyik legnagyobb kiberbűnözési mutatványa.

A lopott jelszavaknak jó áruk van a feketepiacon, de ezekhez most állítólag már fiókonként 50 rubelért (200 Ft) hozzá lehet jutni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.