:)))

Zseniális: web 0.0-át hoztak létre egy világvégi faluban

Internet a való világban - ott, ahol nincs is, és úgy, ahogy tényleg van.

2016.05.01 09:54ma.hu

Civitacampomarano-nak hívják azt a mindössze 400 lelket számláló kis olasz falut, ahol a lakosság túlnyomó része időskorú. A Campobasso tartományban található településen gazdagon élnek a népi hagyományok - amelyekre egy mostani projekt még jobban ráerősített.

Az internet ezen a területen szinte teljesen ismeretlen világ, a mobiltelefon is nehezen működik, tulajdonképpen a modern, virtuális adatkapcsolatot hírből sem ismerték. Eddig.

A provokatív ötlet, amellyel az alkotók felkeresték a falu vezetőségét, a következő volt: azok a 21. századi virtuális elemek, amelyek a világ túlnyomó többsége szerint nélkülözhetetlenek a napi létezéssel kapcsolatban, a való világban is megtalálhatóak, elektronikus átvitel nélkül. Csak már elfelejtettük őket - vagy legalábbis nagyon arrafelé tart a világ.

Így hát ezekkel az "installációkkal" mutatják meg, hogyan néznek ki a valós emberi kapcsolatok, a hagyományos, régi értelemben vett társas létezés.

Nem árt, ha mi sem feldkezünk meg erről!

Twitter - A pletykapad


Facebook - Az üzenőfal



Ebay - A kisbolt


YouTube - Focisarok a helyi klubházban


Whatsapp - A vonalas telefon


Gmail - A postaláda


Avast Antivírus - A gyógyszertár (legjobb:))


RSS Feed - Az újságoskioszk


Tinder - A pad a faluvégi erdőszélen


Google - Az információcsere fő helyszíne: a kifőzde


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.