Paranoia

Az FBI igazgatója leragasztja a laptopja webkameráját

Elmondta, hogy mi okból teszi ezt.

2016.04.11 18:54ma.hu
nrp-org

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a készüléket gyártó Apple hónapokon át jogi csatát vívott egymással, mert a szövetségi ügynökök arra akarták kötelezni a céget, hogy törje fel azt a telefont, amit a San Bernardino-i lövöldöző használt, ám a vállalat ellenállt, mondván: ezzel készülékek milliói válhatnának potenciálisan feltörhetővé. Végül az FBI a cupertinóiak segítsége nélkül is hozzáfért a telefon, egy iPhone 5C tartalmához egy harmadik, meg nem nevezett fél bevonásával.

De mint kiderült, sem a 6-os, sem az 5S nem törhető fel azzal a technikával, amellyel a San Bernardino-i lövöldöző telefonjához sikerült hozzáférnie az FBI-nak. Az iPhone Syed Rizwan Farooké volt, aki feleségével együtt 14 embert ölt meg tavaly decemberben a kaliforniai San Bernardinóban.

James Comey, az FBI igazgatója azt is elmondta, hogy ő maga is "szokatlan" dolgot művel a laptopjával: leragasztja egy szigszalag-darabbal a webkameráját. Hogy miért? "Láttam egy nálam okosabb embert, aki ezt csinálta" - mondta. Mindezt adatvédelmi okokból teszi. De ahhoz mindvégig ragaszkodott, hogy a technológiai cégeknek nem kéne arra törekedniük, hogy a bűnüldöző szervek által feltörhetetlen eszközöket gyártsanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.