Sikerült hatástalanítani

Zsaroló vírus bénította meg a veszprémi kórházi informatikát

Zsaroló vírus bénította meg péntek délelőtt a veszprémi kórház informatikai rendszerét, szombatra azonban sikerült hatástalanítani, így helyreállt minden szolgáltatás.

2016.04.09 09:09MTI

Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház orvos-igazgatója elmondta, hogy a vírus miatt pénteken nem tudták biztosítani az előjegyzett ellátást, a sürgősségi ellátás azonban kézi dokumentációval folyamatosan, zavartalanul működött.

Hozzátette: a rendszert nem érte közvetlen támadás, a vírus valószínűleg e-mailen jutott be a hálózatba. A betegek adatai nem voltak veszélyben, mert elkülönítve tárolják őket.

Az alapműködést fenn tudták tartani a kórházban, de leleteket nem írtak. A vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében az egész hálózatot le kellett állítani - mondta.

Dávid Gyula jelezte: az ilyen támadás a világban egyre gyakoribb, hazai intézményekben is előfordult már.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.