A hatóság szerint

Az újabb iPhone-okat állítólag nem lehet feltörni az FBI módszerével

Sem a 6-os, sem az 5S nem törhető fel azzal a technikával, amellyel a San Bernardino-i lövöldöző telefonjához sikerült hozzáférnie az FBI-nak.

2016.04.08 10:37MTI
Fotó: Reuters

A Szövetségi Nyomozó Iroda és a készüléket gyártó Apple hónapokon át jogi csatát vívott egymással, mert a szövetségi ügynökök arra akarták kötelezni a céget, hogy törje fel a telefont, ám a vállalat ellenállt, mondván: ezzel készülékek milliói válhatnának potenciálisan feltörhetővé. Végül az FBI a cupertinóiak segítsége nélkül is hozzáfért a telefon, egy iPhone 5C tartalmához egy harmadik, meg nem nevezett fél bevonásával.

"Sem a 6-ossal, sem az 5S-sel nem működik" - nyilatkozott maga az FBI igazgatója, James Comey. Az FBI vezetője azt is tudatta: még folyik a vita a kormányzatban arról, hogy elárulják-e az Apple-nek, hogyan sikerült feltörni a készüléket.

"Ez egy érdekes kérdés, mert ha eláruljuk nekik, akkor nyilván befoltozzák a biztonsági rést, és akkor ugyanott vagyunk, ahol a part szakad" - magyarázta az FBI igazgatója. Az Apple mindenesetre közölte: ők a továbbiakban is készek együttműködni a hatóságokkal, és ahogy tudnak segítenek minden nyomozásban, ugyanakkor termékeik biztonságosságát is folyamatosan tökéletesítik.

Az iPhone Syed Rizwan Farooké volt, aki feleségével együtt 14 embert ölt meg tavaly decemberben a kaliforniai San Bernardinóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.