Több hullámban

BM: megtámadták a kormányzati informatikai hálózatot

Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani.

2016.04.02 17:20MTI

A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz - tették hozzá a Belügyminisztérium közleményében.

Azt írták, a támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek.

Kiemelték, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító hálózatot és ezáltal a magyar emberek biztonságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.