Vírusmentes egér vírusirtóval

A vírusmentes egér esete a Pandával

Újabb megállapodást kötött a Panda Security annak érdekében, hogy a "vírusmentesítés", az alapvető számítástechnikai kultúra részévé váljon: a Lexma antibakteriális és antivirális bevonatú egereihez mostantól ingyen Panda-szoftver jár.

2008.01.15 06:30ma.hu

Megállapodás született a Panda Security és a Lexma magyarországi képviselete között: az együttműködésnek köszönhetően a számítógép környékéről a digitális és a valós kórokozóktól is "elűzhetők".

A NanoGuard jelzésű egerek különleges felületi bevonata vírus- és baktérium-mentes környezetet biztosít a felhasználók számára. Azokon a helyeken, ahol rendszeresen több felhasználó ül számítógép elé (például: internet-kávézókban, kórházakban, bankokban, biztosítóknál) kiemelten fontos szempont az esetleges fertőzések továbbadásának megelőzése.

A Panda közreműködésének hála, a különleges egerek "gazdái" most a digitális kártevőktől is megszabadulhatnak: a vírusmentes egerek mellé januártól egy Internet Security 2008 jár, három hónapos szolgáltatással.

"A számítástechnika manapság már olyan szorosan összefonódott a mindennapjainkkal, hogy gyakorlatilag kikerülhetetlenné vált a vírusok kérdése" - kommentálta a megállapodást Sándor Zsolt. - "Habár a PC-használat manapság egyre inkább alapszintű készségnek számít, a felhasználóknak fogalmuk sincs arról, miféle veszélynek vannak kitéve. Egyfajta hamis biztonságérzetbe ringatják magukat, mondván, hogy "velem úgysem történik meg". Manapság nem használni vírusirtót és biztonságtechnikai szoftvert, mint elutasítani az alapvető védőoltásokat, elutasítani az antibiotikumokat, vagy megtagadni a vérátömlesztést szükség esetén."

Az új biztonságtechnikai motor, amelyen a Panda szoftverek alapulnak, már több, mint 3 millió digitális kártevőt képes felismerni és sikerrel hatástalanítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.