Szellem

A Huawei a negyedik legaktívabb szabadalmaztató vállalat Európában

A Huawei 2015-ben 1197 digitalizációra vonatkozó szabadalmi kérelmet nyújtott be Európában.

2016.03.11 02:30MTI
hirdetés

A Huawei Technologies 2015-ben 1953 szabadalmi kérelmet nyújtott be az Európai Szabadalmi Hivatalhoz (European Patent Office, EPO), ezzel a negyedik helyezést szerezte meg magának a legtöbb európai szabadalmat bejelentő vállalatok ranglistáján - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft.

A digitális kommunikáció kategóriában pedig a tavalyi már a második év volt, amikor a Huawei megszerezte magának a vezetést. A Huawei 2015-ben 1197 digitalizációra vonatkozó szabadalmi kérelmet nyújtott be Európában.

A Huawei bevételének több mint 10 százalékát fordítja évente kutatás-fejlesztésre annak érdekében, hogy minél több szabadalmat szolgáltathasson az iparág számára.

A kínai vállalat több mint 1900 magasan képzett mérnököt és tanácsadót alkalmaz Európában. A cég az európai kutatás-fejlesztési tevékenységet növekedési stratégiája egyik sarokkövének tekinti.

A Huawei belgiumi Leuvenben tartja fenn Európai Kutatási Központját (European Research Institute, ERI). Kutató-fejlesztő központjainak a régióban kialakított hálózata számos európai üzleti partnerével, távközlési szolgáltatóval, valamint speciális feladatokra szakosodott fejlesztő intézettel folytat kutatási együttműködést. Magyarországon az internetes tévézés fejlesztésére hozott létre innovációs központot a Huawei.

"Az Európai Szabadalmi Hivatal listáján elért eredmény tükrözi a Huawei elkötelezettségét az innováció motorjának tartott szellemi tulajdon védelme iránt - mondta el Georg Kreuz, a Huawei szellemi tulajdonjogért felelős vezető tanácsosa, hozzátéve, hogy az európai üzleti környezet hamarosan teljesen digitalizálttá válik és a Huawei az egyik legaktívabb szereplője ennek a folyamatnak.

Rámutatott: minden területen, de különösen az infokommunikációban, a digitalizációban rendkívül fontos a szellemi tulajdon védelme, hiszen több milliárdos befektetés, kutatás-fejlesztés eredményét védi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.