Sakk-matt

Kipróbálta már a Facebook Messengerben elrejtett titkos játékot?

Mutatjuk hogy kell. És ami a legjobb, hogy tényleg működik!

2016.02.09 12:47ma.hu

A Facebook fejlesztői meglepetés játékot rejtettek el az üzenetküldőben. Hogy mit kell tenni az üzenetküldések közti agyserkentő, bármikor, bárhol játszható sakkpartihoz? Mindössze pár apróságot!

Először is ismerőseinkkel tudjuk csak elvégezni, a chaten tudjuk ugyanis megjeleníteni a sakktáblát. Egyszerűen csak küldjük el azt az üzenetet, hogy: @fbchess play

Screenshot

És már el is kezdődött a játék, a meghívott van fehérrel, viszont a megjelenített sakktábla csak egy kép, azon nem lehet mozgatni a bábukat. A lépésekhez a már említett "@fbchess" kódot kell beütni, majd szóköz, aztán a figura kódja nagy betűvel, aztán kisbetűvel és számmal a lépés helye. Ha tehát például a gyaloggal akarunk a g3-ra lépni, akkor ezt kell beírni: @fbchess Pg3

Ennyit kell csak megjegyezni:
P = gyalog
R = bástya
N = huszár
B = futó
Q = vezér/királynő
K = király

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.