Nem kívánt tartalom

Ezeket a tartalmakat tiltja be a Facebook

Törölni fognak minden ezzel összefüggő tartalmat a Facebookról, illetve a fénykép- és videomegosztó Instagramról is, amely 2012-ben került a Facebook tulajdonába.

2016.01.30 13:56MTI

A Facebook betiltja a fegyverek és lőszerek magánkereskedelmével kapcsolatos tartalmak megjelentetését a közösségi oldalon - jelentette be pénteken az internetes vállalat szóvivője. Monica Bickert közlése szerint törölni fognak minden ezzel összefüggő tartalmat a Facebookról, illetve a fénykép- és videomegosztó Instagramról is, amely 2012-ben került a Facebook tulajdonába.

A tilalom nem vonatkozik a hivatalos engedéllyel rendelkező fegyverkereskedők által közzétett reklámokra, azzal, hogy magukat a fegyverügyleteket ők sem bonyolíthatják le a közösségi oldalon.

A The New York Times című amerikai napilap tudomása szerint a Facebook a Fehér Ház nyomására hozta meg ezt a döntést. Barack Obama elnök szigorítani akarja a fegyvereladásokra vonatkozó szabályokat, és ellenzi azt, hogy a közösségi portálok fegyverkereskedelmi felületekké váljanak azon eladók és vevők számára, akik nem estek át a szükséges hatósági ellenőrzéseken.

A Facebook már korábban tilalmat hirdetett a drog- és egyes gyógyszereladásokra is.

A 2004-ben Mark Zuckerberg által alapított Facebook a világ legnépszerűbb közösségi portálja, világszerte 1,59 milliárd felhasználóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.