Egyesülés

Az IBM megvásárolta a Ustream magyar startup céget

A cégnél újonnan megalakult cloud video services üzletág az IBM szerint 105 milliárd dollárra becsülhető üzleti lehetőség kiaknázását tűzte ki célul.

2016.01.21 19:20ma.hu

Az IBM csütörtökön bejelentette, hogy megvásárolta a magyar alapítású Ustream Inc. nevű, felhőalapú élő videostreaming szolgáltatást nyújtó vállalatot, a tranzakció pénzügyi részleteit azonban nem közölte.

Az IBM közleménye szerint a felvásárlással az IBM bővíti felhőalapú videószolgáltatásait. A cégnél újonnan megalakult cloud video services üzletág az IBM szerint 105 milliárd dollárra becsülhető üzleti lehetőség kiaknázását tűzte ki célul.

A Ustream vállalatok és műsorszolgáltatók számára biztosít felhőalapú videostreaming, azaz internetes műsorsugárzási lehetőséget, a vállalati sajtótájékoztatók megtartásától kezdve az élő koncertközvetítésig. A cég mintegy nyolcvanmillió felhasználó - köztük a Nasa, a Samsung, a Facebook, a Nike és a The Discovery Channel - számára szolgáltat élő vagy on-demand videótartalmat.

A Ustream központja San Franciscóban van, fejlesztési részlege Budapesten, adatközpontjai pedig a kaliforniai San Joséban, Amszterdamban és Tokióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.