Közlekedés

Uber: nyolcszorosára nőtt a mobilalkalmazás felhasználóinak száma tavaly

Az utazásmegosztó szolgáltatás, az Uber felhasználók száma Budapesten 2015-ben folyamatosan nőtt és már 80 ezernél tart, ami nyolcszorosa a tavaly év elején mértnek.

2016.01.14 11:29MTI
Facebook

Tájékoztatásuk szerint az autós partnerek száma a 2015. év eleji 200-ról év végére 1200-ra emelkedett. Az utasok többsége budapesti, de a külföldi felhasználók száma is jelentős.

Tavaly év elején még nagyjából 7 perc alatt érkezett az Uber alkalmazáson keresztül rendelhető autó, ám az átlagos érkezési idő decemberre 4 perc 40 másodpercre csökkent Budapesten. A legfrissebb statisztikák szerint ez 2016 év elején már mindössze 4 perc.

A budapestiek munkanapokon este 6 és 11 óra között használják leggyakrabban az Ubert, a legforgalmasabb időszak a hétvége: péntek és szombat 7 órától hajnal 1-ig kimagasló az utasok száma, különösen a szombatról vasárnapra virradó éjjel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.