Kihagyhatatlan élmény

Már a világ legnagyobb modellvasútját is bejárhatjuk a Street View-n

A Miniatur Wunderland 13 kilométernyi vasútvonallal, és több mint 200 ezer apró városlakóval büszkélkedhet.

2016.01.13 14:08MTI
Fotó: Google

Már a világ legnagyobb modellvasútja, a híres hamburgi Miniatur Wunderland is megtekinthető a Google Utcakép (Street View) szolgáltatás segítségével.

A Google magyarországi sajtóirodájának MTI-hez eljutatott szerdai közleménye szerint az Utcakép fotókat miniatűr kamerákkal készítettek, amelyeket a modellvonatokra és autókra erősítettek. Bár korábban már szereltek kamerákat gondolára, hátizsákra vagy hómobilra is, ez az első alkalom, hogy ilyen kisméretű készülékeket használtak volna a programhoz.

A több német tartomány mellett amerikai nevezetességeket is bemutató Miniatur Wunderland 13 kilométernyi vasútvonallal, és több mint 200 ezer apró városlakóval büszkélkedhet. Az érdeklődők a szolgáltatáson keresztül az "utcán állva" nézhetik meg a múzeum modellvárosait és régióit, köztük a Grand Canyont vagy egy miniatűr Oktoberfestet is. Olyan részleteket is megfigyelhetnek, amelyek a modellt élőben meglátogatók elől rejtve maradnak: koncerten táncoló tömegbe vagy éppen seprűnyélen lovagoló farmerekbe botolhatnak böngészés közben.

A hamburgi múzeumról készített Google Utcaképről bővebb információ az amerikai óriásvállalat hivatalos blogján (www.google-latlong.blogspot.hu) olvasható - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.