Rosszindulatú program

Ha a Hiltonban járt, most nagy bajban lehet

A Hilton rendszerét egy olyan malware fertőzte meg, ami kifejezetten bankkártya-adatokra vadászik.

2015.11.25 21:32ma.hu

Akik a Hilton Worldwide bármelyik hotelében megszálltak, azok bankkártya-adatai lehet hogy rossz kezekbe kerültek, miután a szállodalánc számítógépeit rosszindulatú program lepte el.

A malware az értékesítési gépeket fertőzte meg 2014. november 18-tól december 5-éig, illetve idén április 21-étől július 27-éig.

Valószínűleg illetéktelen kezekbe jutottak olyan adatok, mint a kártyatulajdonos neve, a kártya száma, biztonsági kódja és lejárati dátuma, de a Hilton azzal vigasztal mindenkit, hogy címek vagy egyéb személyi azonosító számok nem szivárogtak ki.

Azt javasolják vendégeiknek, hogy lépjenek bankjukkal közvetlen kapcsolatba, amennyiben bármilyen rendellenességet észlelnek a bankszámlájukkal kapcsolatban, és legalább egy évet visszamenőleg is ellenőrizzenek.

Itt olvashatja ügyfél-tájékoztató levelüket>>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.