#OpParis

Válasz az Anonymous-nak - lezuhannak a gépeink, meghalnak a betegeink?

Az Iszlám Állam a légiforgalmi irányítást végző szervezetek és kórházak informatikai rendszerére áll rá.

2015.11.17 15:32ma.hu

Az Anonymous által indított online hadjáratra reagálva az interneten keresztül tör életünkre az iszlamista terrorszervezet, mely során légiforgalmi irányítást végző szervezetek és kórházak informatikai rendszerét célzó kibertámadásokat hajt végre.

A rendszerek támadásával tömeggyilkosságokat hajthat végre az Iszlám Állam mindenféle előjel nélkül.

A BBC beszámolójára hivatkozva a hvg.hu szerint az Egyesült Királyság kormánya fokozni kívánja intézményei kibervédelmét, a tervek szerint megkettőzik az erre a célra fordított költségvetésüket, 1,9 milliárd fontot költenek majd 5 év alatt a kibervédekezésre, ez nagyjából 8 438 milliárd forintot jelent.

A brit bejelentés nem sokkal azután történt, hogy az Anonymous hackercsoport “totális háborút” indított az Iszlám Állam ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.