Milliárdos projekt

Több mint ezerötszáz ponton épül ingyenes wifielérés

A közösségi wifi támogathatja például az elektronikus ügyintézést, azzal, hogy annak is elérhetővé teszi az internetkapcsolatot, akinek otthon nincs előfizetése.

2015.11.13 08:27MTI

Több mint ezerötszáz ponton épül ingyenes wifielérés, a projekt költségei akár az egymilliárd forintot is meghaladhatják - írta pénteki számában a Népszabadság kormányzati forrásokra hivatkozva.

Mint írták, az internetes konzultáció után egy több pontból álló csomagot dolgoztak ki, ezek között szerepel az internet áfájának 18 százalékra csökkentése, a minden településen elérhető ingyenes wifi hálózat és a szociális internetcsomag.

A lap úgy tudja, a már meglévő ezerháromszáz e-Magyarország-pontnál alakítanák ki a netkapcsolatot, ahol pedig nincs, ott a polgármesteri hivatalok környékén, vagy a települések leginkább látogatott közösségi terénél. A közösségi wifi támogathatja például az elektronikus ügyintézést, azzal, hogy annak is elérhetővé teszi az internetkapcsolatot, akinek otthon nincs előfizetése.

A lap által megkérdezett szakértők négyszázmillió és kétmilliárd forint közötti költséget prognosztizálnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.