Távközlési konferencia

Nélkülözhetetlen a kisvállalkozások szerepe az innovációban

Támogatásukkal ösztönözhető a lokális digitális fejlődés és új álláshelyek teremthetők - a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciájának összegzése.

2015.10.12 12:33MTI

Hou Lin-csao emlékeztetett, hogy a vállalkozók több mint 95 százaléka kis- vagy középvállalkozó, a kkv-szektor a munkaerő mintegy 70 százalékát foglalkoztatja, és a fejlődő országokban mintegy 80 százalékát adják a munkahelyeknek. Hangsúlyozta, hogy az idén 150 éves ITU a korábbinál nagyobb intenzitással kívánja bevonni munkájába a kkv-kat, valamint az eddiginél is több figyelmet kíván fordítani a különböző infokommunikációs területeken az innovációra, a fejlesztések támogatására.

Emellett a főtitkár - a digitális továbbfejlődés érdekében - különösen fontosnak tartja a még nem bekapcsolt lakosság online összeköttetésének biztosítását, újabb piacok nyitását és az internet- és a felfelhőalapú technológiák elterjedésének elősegítését.

Kerstin Günther, a Magyar Telekom igazgatóságának elnöke beszédében hangsúlyozta: Magyarország büszke lehet arra, hogy már most az egyik legjobb telekommunikációs hálózattal rendelkezik Európában. Ez tükröződik a gazdaság versenyképességében, és jó alapot ad a jövőbeli fejlesztéseknek - tette hozzá.

A távközlési ipar jelentős globális változáson megy keresztül - mondta. Megnövekedett a világszintű igény a mobilitás és interaktivitás iránt, amelynek kiszolgálásához elengedhetetlen a modern és gyors telekommunikációs hálózat - fejtette ki.

Kerstin Günther szerint a távközlési piac masszív fragmentációja az egyik legnagyobb kihívás Európában, mivel a mintegy 500 millió előfizetővel bíró európai piacon 200 távközlési szolgáltató működik. Mindez éles ellentétben van a Kínában vagy az Egyesült Államokban működő 4-5 nemzeti szintű szolgáltatóval - ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.