A fogyasztók közelébe helyezik

Egy köpésre lesz a csúcstechnológiai cégek gyárta

Ezzel növelik szolgáltatásaik minőségét, csökkenteni igyekeznek készleteik tranzitidejét és javítani a termékek minőségbiztosítását.

2015.09.07 17:30MTI

Az európai csúcstechnológiai (hi-tech) cégek a kereslet növekedésére számítva egyre inkább a felhasználók közelébe helyezik gyártóbázisaikat - derült ki a UPS amerikai logisztikai vállalat megbízásából készített globális felmérésből, amely során mintegy 500 európai csúcstechnológiai vállalat felsővezetőjét is megkérdezték.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a válaszok alapján erősek a globális és európai hi-tech exportnövekedési kilátások, a cégek 39 százaléka a jelenlegi ütemmel megegyező növekedést vár az elkövetkező két évben, 19 százalékuk pedig még gyorsabbat. A top három célpiac, amelyekre az európai hi-tech cégek az idén terveznek belépni, Brazília, India és Dél-Kelet Ázsia - írják.

A válaszadók 38 százaléka helyezi közelebb termeléssel, vagy összeszereléssel foglalkozó bázisát a kereslet jelentkezésének helyéhez. Hozzáteszik: a hi-tech cégek alapvetően továbbra is kapacitásaik külföldre telepítésével csökkentik munkaerő-költségeiket, a válaszadók 59 százaléka használja ezt a stratégiát.

A felmérés készítői szerint a gyártásnak a felhasználók közelébe helyezésével a cégek növelik szolgáltatásaik minőségét, csökkenteni igyekeznek készleteik tranzitidejét és javítani a termékek minőségbiztosítását. Az európai válaszadók 54 százaléka már két vagy több évvel ezelőtt helyezett át gyártóbázist azért, hogy közelebb kerüljön a kereslet helyéhez, 34 százalékuk pedig az idén tett hasonló lépéseket - derült ki a felmérésből.

A felmérést a UPS megbízásából az IDC Manufacturing Insights végezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.