Egyenleg

Az idén és jövőre is folytatódik a PC-eladások csökkenése

Az IDC előrejelzése szerint az idén összesen 281,6 millió (asztali és hordozható) személyi számítógépet értékesítenek a világpiacon, 8,7 százalékkal kevesebbet, mint tavaly.

2015.08.26 23:24MTI

Az idén és jövőre is folytatódik még a világpiaci személyi számítógép eladások csökkenése, stabilizálódására legkorábban 2017-ben lehet számítani - jelezte szerdán legfrissebb negyedéves elemzésében az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat.

Az IDC előrejelzése szerint az idén összesen 281,6 millió (asztali és hordozható) személyi számítógépet értékesítenek a világpiacon, 8,7 százalékkal kevesebbet, mint tavaly. Ebből 117,2 millió lesz az asztali és 164,4 millió a hordozható kivitelű személyi számítógép.

Tavaly 2,1 százalékkal csökkentek a PC-eladások, asztali gépből 133,9 milliót, hordozható kivitelűből 174,4 milliót értékesítettek.

Jövőre az ideinél 1,1 százalékkal kevesebb személyi számítógépet értékesítenek majd a világpiacon az IDC előrejelzése szerint, 113,8 millió asztali és 164,7 millió hordozható kivitelű készüléket.

Az eladások 2019-re 282,1 millióra emelkednek, ebből 109,3 millió lesz az asztali és 172,8 millió a hordozható kivitelű személyi számítógép.

Az arány tehát öt év alatt még jobban a hordozható gépek javára billen el: az idei 58,4 százalékról 61,3 százalékra növekszik részarányuk a személyi számítógép eladásokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.