Van képe hozzá?

A MasterCard már teszteli az arcfelismeréses fizetési módot

Hollandiában az ABN Amro ügyfelei regisztrálhatnak a Selfiepay-es fizetési mód tesztelésére, ez egy arcfelismeréses mobiltelefonos fizetési lehetőséget takar.

2015.08.21 19:23ma.hu

A hollandiai tesztüzem a világon az első ilyen lehetőség. A csatlakozni kívánó ügyfelek hitelkártyával kell rendelkezzenek és csak online fizetésnél használható a módszer.

A teszt regisztrációs oldala szerdától már elérhető az ügyfelek számára, nyilatkozott a MasterCard hitelkártya-kibocsátó és az ICS fizetési szolgáltató Amszterdamban a keddi közös rendezvényük alkalmával.

Adatvédelem

Az arcfelismerés nem fénykép, hanem videó alapján történik. A felhasználónak pislognia is kell, hogy megakadályozzák az olyan visszaélést, hogy valaki csak egy fényképet tesz a lencse elé. A felhasználók személyiségi jogainak védelme érdekében a képeket nem egy központi adatbázisban tárolják, hanem magán az eszközön.

A tesztperiódus augusztus 19-től november 30-ig tart, melyben az ABN Amro maximum 750 hitelkártya tulajdonosa vehet részt. Nekik okostelefonnal kell rendelkezniük és le kell tölteniük az erre a célra kifejlesztett alkalmazást.

Mastercard


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.