Tudományos-fantasztikus

..és az emberi bőr érintőképernyővé alakulhat!

Egy német kutatócsoport dolgozta ki a módszert. A Max Planck Intézet szakemberei tervezte iSkint ujjra, alkarra, vagy akár a fül mögé is fel lehet helyezni.

2015.08.11 11:17ma.hu
iSkin

A vékony, rugalmas szenzorok ideiglenes tetoválásként ragaszthatóak a bőrre -  írja a közmédia. A„tetoválások” érintésével így lehetővé válik az okostelefonok irányítása, vagyis az emberi bőr egyetlen óriási érintőképernyővé avanzsálhat.

A "tetoválásokat" egészségügyi ragasztóval rögzítik a testre, amelyet a későbbiekben könnyen le lehet választani. A jelenlegi prototípusok számítógéphez vannak csatlakoztatva, de a technológiát integrált mikrochipekkel is elképzelhetőnek tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.