2,8 milliárd euróért kelt el

Megvásárolta a Nokia HERE navigációs szolgáltatást a Daimler-Audi-BMW konzorcium

Három német autógyár, a Daimler, az Audi és a BMW 2,8 milliárd euróért megvásárolta a Nokia HERE térkép és navigációs szolgáltatását.

2015.08.03 10:43MTI

A három autógyár egyenlő tulajdoni arányban részesedik a térkép és navigációs szolgáltatásban. A Nokia részletes térképeken alapuló HERE navigációs szoftverét az autógyárak az önállóan tájékozódó, autonóm módon közlekedő járművek kifejlesztéséhez kívánják felhasználni.

A Nokia HERE szolgáltatása "kulcsszerepet játszik majd a mobilitás digitális forradalmában" - mondta Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója.

Dieter Zetsche a Daimler vezérigazgatója szerint pedig a Nokia nagypontosságú digitális térkép szoftvere fontos építőeleme lesz a jövő mobilitásának.

Az üzlet lezárására a szükséges versenyhatósági engedélyek birtokában 2016 elején kerülhet sor. A Nokia a továbbiakban mobil távközlési berendezés gyártó üzletágára és konkurense, az Alcatel-Lucent akvizíciójára kívánja összpontosítani tevékenységét.

A mintegy 6,5 ezer embert foglalkoztató berlini székhelyű Nokia HERE az idei első félévben 552 millió euró forgalom mellett 28 millió euró üzleti eredményre tett szert. A Nokia HERE az új tulajdonos alatt is megőrzi önállóságát és más autógyárakat is ellát termékével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.