Okosváros

E-papírból készül a közlekedési tábla?

Ausztráliában a hosszabb távú költségekre tekintettel próbaképpen e-papírra cserélnek néhányat.

2015.08.03 04:25ma.hu
hirado.hu

Nem olcsó mulatság minden alkalommal táblákat kihelyezni, ha valamilyen forgalmi változásra, útlezárásra kell figyelmeztetni az autósokat.
Becslések szerint Los Angeles városa például évente 558 ezer ideiglenes parkolási korlátozásról helyez ki tájékoztató táblákat, melyek költsége 9,5 millió dollárra rúg - írja a hirado.hu

A hagyományos táblákkal szemben az e-ink kijelzős közlekedési táblák sokkal kevesebbe kerülnek, mivel tetszés szerint és mobil kapcsolattal távolról átszabhatóak a rajtuk megjelenő üzenetek. Erős napfényben is jól láthatók, éjjel pedig beérik csekély megvilágítással is.

Sydneyben, Ausztráliában ezért döntöttek úgy, hogy a hosszabb távú költségekre tekintettel próbaképpen e-papírra cserélnek táblákat.

A fejlesztést végző Visionect szlovéniai cég vezetője szerint a táblákat kezelő szoftvert úgy programozzák, hogy meghatározott időnként „felébredjen”, s így a kijelző tartalma 3G technológiával frissülhessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.