Átállás

Német autógyáraké lehet a Nokia HERE navigációs szoftver

A szolgáltatás eladásáról július végén várható a végleges döntés.

2015.07.21 18:01MTI

A német Daimler, a BMW és az Audi autógyár kaphatja meg a lehetőséget, hogy 2,5 milliárd euróért megvásárolja a Nokia HERE navigációs szolgáltatását - idézi a Manager Magazin hírportál a lap július 24-én megjelenő nyomtatott számban olvasható cikket.

A vételár kevesebb a korábban becsült három-négy milliárd eurónál. A lap értesülése szerint a német autógyárakon kívül már minden más pályázó, közöttük a Facebook és az Uber is kiszállt a versenyből. A szolgáltatás eladásáról július végén várható a végleges döntés.

A tárgyalásokon a német autógyárak képviseletében fellépő General Atlantic privát befektetési alap az értesülések szerint egyelőre nem tesz szert részesedésre, a későbbiekben azonban lehetősége lesz arra, hogy maga is részesedést vásároljon, csakúgy, mint a technológia iránt érdeklődő más autógyárak.

A Manager Magazin értesülését sem a megnevezett autógyárak, sem a Nokia nem kommentálta. Az autógyáraknak az autonóm módon, a forgalomban önállóan tájékozódó járművek kifejlesztéséhez lenne szükségük a HERE térkép és navigációs technológiájára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.