Hatósági szerződéseket kötöttek

Megegyezett az NMHH, valamint a Telekom és a Telenor a fogyasztói érdekek érvényesítése céljából

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az előfizetői jogok érvényesülése, valamint a jogszabályi előírásoknak való teljes körű megfelelés érdekében hatósági eljárás keretében vizsgálta a Telekom és a Telenor július 1-jei hatállyal bevezetni kívánt, a lakossági mobilszolgáltatások díjait érintő kétoldalú szerződésmódosítását.

2015.06.26 10:15ma.hu

Az eljárás az NMHH és a szolgáltatók között létrejött hatósági szerződésekkel zárult, melyek előremutató módon rendezték a módosítás kapcsán kialakult helyzetet és biztosítják az előfizetők jogainak érvényesülését. A szerződések aláírásával az ideiglenes intézkedések is hatályon kívül kerültek.

A hatóság üdvözli és fontos lépésnek tartja a szerződés megkötését, ezzel ugyanis lehetővé vált az eljárás gyors és eredményes lezárása, ami az érintett nagyszámú előfizető érdekét is szolgálja. Az NMHH a piaci szereplőktől továbbra is elvárja a jogszabályi előírások teljes körű tiszteletben tartását és a jövőben is határozottan fel fog lépni ezek védelmében. A szolgáltatók és a hatóság a megállapodás megkötésével is kifejezték elkötelezettségüket a fogyasztói érdekek hatékony védelme iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.