Több millió dolláros befektetés

Ingyenes nyelvtanuló alkalmazásba fektetett a Google Capital

Több millió dollárt fektetett be a Duolingo, ingyenes nyelvoktató alkalmazásba a Google befektetési alapja, a Google Capital.

2015.06.13 01:30MTI

A fejlesztő tájékoztatása szerint az összegből a Duolingo platformját még inkább felhasználóbaráttá, személyesebbé és hatékonyabbá fejlesztik, valamint az alkalmazás tovább terjedhet az oktatási intézményekben is.

Az applikációt több mint 100 millió - ezen belül is 620 ezer magyar - felhasználó töltötte le világszerte, az iskolák számára elérhető felületen pedig több mint 100 ezer tanár regisztrált, egyesek a nyelvkönyveket helyettesítették a rendszerrel, mások az alkalmazás teljes tanmenetét használják.

A Duolingo mobil-alapú, egyénhez alkalmazkodó és játékos felülettel rendelkezik, a vállalat mesterséges intelligenciával foglalkozó csapata minden felhasználói kattintást részletesen elemez, az adatokat pedig arra használják fel, hogy kifejezetten egyénre szabott, adaptív nyelvkurzusokat hozzanak létre.

A cég korábbi tájékoztatása szerint crowdsourcing modellen keresztül teremti elő a működéséhez szükséges forrásokat. Miután egy felhasználó megtanulta például az ételek megnevezését, lefordíthat egy menüt. Ezeket a fordításokat a cég továbbértékesíti nagy, nemzetközi médiavállalatok számára. A Duolingo első ilyen jellegű ügyfelei között volt a CNN és a BuzzFeed amerikai hírportál.

A vállalat megalakulása óta több kockázatitőke-befektetőtől is kapott támogatást, így a Union Square Venture 2011-ben 3,3 millió dollárt, a NEA 2012-ben 15 millió dollárt, Kleiner Perkins Caufield&Byers pedig 2014-ben 20 millió dollárt invesztált a cégbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.