Irány a Balaton!

Csaknem 100 százalékra növelte 4G lefedettségét a Vodafone

A Vodafone megközelítően 100 százalékosra növelte kültéri 4G lefedettségét a Balatonnál.

2015.06.08 14:24MTI

Diego Massidda vezérigazgató hétfőn a Vodafone új siófoki üzletének megnyitóján emlékeztetett, hogy a mobilszolgáltató társaság tavaly novemberben Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a 2014 őszén lezárult frekvenciapályázaton 30,2 milliárd forintért elnyerte az ehhez szükséges 800 és 2600 megahertzes frekvenciatartományt.

A szolgáltatást Siófokon 10, a Balaton környezetében pedig több mint 100 bázisállomás biztosítja - tette hozzá Amrita Gangotra műszaki vezérigazgató-helyettes, aki elmondta azt is, hogy a vállalat a korábbi terveknek megfelelően folytatja az országos 4G hálózat kiépítését.

A Vodafone Budapest és a Balaton mellett tíz nagyvárost tervez elsőként lefedni az új szolgáltatással.

A szolgáltató országosan 98,4 százalékos kültéri lefedettségű 3G mobilinternet hálózatán az ország nagy részén elérhető a 42 megabites másodpercenkénti (Mbps) sávszélesség, a 4G szolgáltatás aktiválásával a sebesség 75 Mbps-ra fog nőni. Ez lehetővé teszi nagyméretű file-ok, videók vagy akár filmek villámgyors le- és feltöltését, megfelelő 4G-képes készülék használatával. A Vodafone 4G szolgáltatása jelenleg bizonyos előfizetői csomagokban érhető el, külön díj nélkül.

A brit Vodafone a világ egyik vezető mobilkommunikációs szolgáltatója, öt kontinens 26 országában van jelen, és további 55 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 444 millió ügyfélnek szolgáltat világszerte. A csoport a márciussal zárult 2014/2015-ös pénzügyi évét 42,227 milliárd font, az előző évinél 10,1 százalékkal magasabb értékesítési árbevétellel zárta. Az elmúlt pénzügyi évben a társaság európai 4G lefedettsége elérte a 72 százalékot. A Vodafone 18 piacon 20,2 millió 4G előfizetővel rendelkezik, és a tavalyi negyedik negyedévben a szolgáltatás előfizetőinek a száma éves bázison 81 százalékkal emelkedett.

Magyarországon 1999 óta van jelen a Vodafone, az elmúlt több mint 15 évben 400 milliárd forint feletti összeget fektetett be. Piaci részesedése alapján a harmadik legnagyobb mobilszolgáltató Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.