Az NFM szerint megfontolható

Elengednék a közműadót internethálózat korszerűsítése esetén

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkárának véleménye szerint meg kellene fontolni a közműadó elengedését, ha egy internetszolgáltató új hálózatot épít vagy jelentősen korszerűsíti a meglévőt.

2015.05.11 19:03MTI

Kara Ákos hétfőn az Országgyűlésben, egy azonnali kérdésre válaszolva közölte, hogy Magyarország ismét növekvő gazdasági pályára állt, ezért a kormány jövőre egyes adóterhek mérséklésének a lehetőségét is megvizsgálja.

Azt mondta, ő például jónak tartaná, támogatná a közműadó olyan irányú felülvizsgálatát, amely új hálózatok építése, valamint jelentős korszerűsítés esetén nem csupán csökkenti, hanem a használatba vételt követően éveken keresztül teljesen megszünteti a közműadó-fizetési kötelezettséget. Megjegyezte, korszerűsítés esetén akkor járna a kedvezmény, ha 100 megabit/secundum sávszélességűre bővítenek egy szakaszt.

Szerinte ez is csökkenthetné az internethasználat költségét az emberek számára.

Kara Ákos ezt arra válaszolva közölte, hogy Novák Előd (Jobbik) azonnali kérdésében azt mondta, drágák az internethasználati díjak Magyarországon. Azt firtatta, igazak-e azok a sajtóhírek, hogy a kormány áfacsökkentésre készül a területen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.