NFC

Ezért nem terjed a mobilfizetés

A kereskedők 43 százaléka szerint az okostelefon-gyártók fogják meghatározni a mobilfizetés jövőjét.

2015.05.01 08:55MTI

A kereskedők több mint fele, 54 százaléka szerint a mobilfizetés biztonság hiánya komoly akadály a technológia terjedésében - derül ki a SIX Payment Services készpénzmentes fizetési szolgáltató legújabb felméréséből.

A kutatásból, melyben az idei Eurocis kiskereskedelmi szakvásár 199 látogatóját kérdezték meg, az is kiderül, hogy a válaszadók egyharmada úgy véli, a mobilfizetés fejlődésének fékje, hogy jelenleg kevés boltban van lehetőség készpénz nélkül, mobiltelefonnal fizetni.

Ennek ellenére a megkérdezettek 50 százaléka úgy véli, az NFC (Near Field Communication) technológia - amely különböző eszközök érintés nélküli kommunikációjára ad lehetőséget - lesz a készpénz "technológia" utódja, főleg az érintés nélküli kártyás fizetés formájában.

A kereskedők 43 százaléka szerint az okostelefon-gyártók fogják meghatározni a mobilfizetés jövőjét.

A szolgáltató úgy véli, hogy a mobilfizetés terjesztéséhez először ki kell építeni az új technológiai vívmányokkal szembeni bizalmat és a piac szereplői közti együttműködést.

A SIX működteti Svájc pénzügyi központjának infrastruktúráját, és emellett átfogó szolgáltatásokat nyújt az értékpapír-kereskedelem és -elszámolás, valamint pénzügyi információk nyújtása és a pénzforgalom lebonyolítása terén világszerte. Tulajdonosai maguk a szolgáltatások igénybevevői (közel 140 különböző típusú és méretű bank). A vállalat 2014-ben több mint 4000 munkatársat foglalkoztatott, 25 országban volt jelen, és 1,8 milliárd svájci frank működési bevételre, valamint konszernszinten 247,2 millió svájci frank nyereségre tett szert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.