Mennyire használják a mai ifjak a technikát?

Gyerekek és az okostelefon - Ettől biztos megugrik a napi cukiságmérője!

Mi az az internet? Anyud vagy apud szokott-e internetezni? Van mobiltelefonod? És mire szoktad használni? Többek közt ezekre a kérdésekre is válaszolt néhány másodikos diák egy villámfelmérésben - nézze meg, garantált a szórakozás!

2015.04.29 14:30ma.hu
Fotó: YouTube/Telenor

A mai felnőttek, különösen akik már ott tartanak, hogy iskoláskorú gyerekeik is vannak, a legjobb jóindulattal is csak digitális bevándorlónak számítanak a technológiai újítások világában. Bezzeg azok a bizonyos iskoláskorú gyerekek, legyenek akár csak 6-7 évesek, bizony bennszülöttek ők a javából, a különböző kütyüket már pici koruk óta olyan természetességgel kezelik, mint ahogy annak idején mi, "bevándorlók" a mozgatható végtagú műanyag babát vagy a lendkerekes autót vettük a kezünkbe.

Persze így még nehezebb helyzetben vagyunk, hisz hiába szeretnénk megvédeni a felnövő generációt a virtuális világ csapdáitól és segíteni a lépéseiket ebben a csöppet sem egyszerű útvesztőben, ha a végén kiderül, hogy valójában inkább mi szorulunk eligazításra. Az alábbi rövidfilmből szerencsére inkább a jelenség szórakoztatóbb oldala derül ki, miután az egyik hazai mobilszolgáltató arra volt kíváncsi, hogy néhány 2. osztályos gyermek mennyire ismeri ki magát a technológiában, és úgy egyáltalán: mennyire jellemző az ő korosztályukban a digitális és okos eszközök használata.

Vigyázat, a válaszok nyomokban zombi apokalipszist is tartalmaznak, a cukiságmérő viszont biztosan megemelkedik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.