Kezdünk túlzásokba esni

Heti öt órát töltünk szelfizéssel - sokan még a vécén is fotózzák magukat

Az még teljesen rendjén való, ha egy nő szeretné minél több ismerősének megmutatni a vadonatúj frizuráját, vagy időnként egy frissebb képet feltölteni magáról a közösségi oldalra - na de hol a határ?!

2015.04.28 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/iosphere

Van, akit egyszerűen csak megdöbbent az adat, másokat viszont akár fel is háboríthat, mennyit foglalkoznak magukkal a mai 16-25 éves fiatalok, azon belül is főként a nők: egy friss angliai felmérés szerint átlagosan heti öt órán keresztül vannak azzal elfoglalva, hogy saját magukról készítsenek fényképeket, majd azt feltöltsék a közösségi oldalra. Ez darabszámra lebontva átlagosan napi három képet jelent, az előkészületektől a kép elkattintásán át a megosztásig összesen 16 perc is eltelhet.

Az online felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 57 százaléka gondosan előkészül, mielőtt elkészíti a fotót: megkeresik a megfelelő helyszínt, ami lehetőség szerint jól meg is van világítva, 33% a biztonság kedvéért még a sminkjét is megigazítja, 46% a frizuráját rakja rendbe, és százból négynek még arra is van gondja, hogy barnítót kenjen magára a tökéletes fotó előtt. Minden harmadik nő arra törekszik, hogy a lehető legszexisebb arcát mutassa, így akar vonzóvá válni egy potenciális új partner számára.

Persze ez utóbbi nem mindenkinek sikerül, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a megkérdezettek 5 százaléka még a vécében is képes magát megörökíteni, de ezeknek a képeknek közös vonása, hogy szinte mindig oldalra döntött fejjel látható rajta a szereplő, máskülönben útban lenne a vécépapírtartó.

És ön hol szelfizi magát és naponta hányszor?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.