Robbanna...

Nyilvánosságra hozzák a Google algoritmusát?

Franciaország törvényhozói azt fontolgatják, hogy rákényszerítenék a keresőóriás dolgozóit legtitkosabb kincsük felfedésére - a Google kereső algoritmusára.

2015.04.17 10:32ma.hu

A kereső titkos algoritmusa, ami annak szíve-lelke, lehet, hogy többé már nem is olyan titkos - írja a közmédia. Ez lenne az egyik legkeményebb ellenőrző hadjárat az internetes vállalkozás életében.

Az Európai Unió is egyre keményebb nyilvánul meg a a Google-lal kapcsolatban, azzal vádolja a keresőt, hogy illegálisan promotálja saját szolgáltatásait. Ez a lépés sokat árthat a keresőóriás szempontjából nézve, amely nyilván nem örül ennek az egésznek.

A kereső algoritmus a Google szíve-lelke, és az óriás minden bizonnyal megtalálja majd a módját annak, hogyan bújjon ki a törvény alól. Ez az algoritmus nem más, mint hatalmának és uralmának a kulcsa. Még nem lehet tudni, a Google miként reagál erre a franciaországi rendeletre. Például csökkentheti szolgáltatásait Franciaországban, ahogyan azt tavaly is tette Spanyolországban néhány ottani rendelkezés nyomán.

A Google szóvivője szerint, ha felfednék az algoritmusukat – ami az ő szellemi tulajdonuk –, sokan megpróbálnák kijátszani azt, és ennek következtében romlana az úgymond felhasználói élmény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.