Önnek mennyi...?

Ettől a játéktól őrül meg az internet népe

Új őrület tartja lázban az internetes közösséget néhány napja, és aki egyszer rákattant, az nehezen hagyja abba, pedig a játék végtelenül egyszerű: sok négyzet közt az eltérő színűt kell megtalálni.

2015.04.15 12:00ma.hu

Semmi bonyolultság, semmi trükk, a feladat mindössze annyi, hogy néhány egyforma színű négyzet között meg kell találni azt, amelyik eltérő színű. Egyszerűnek tűnik, ugye? Olyannyira, hogy senki fel se tételezné, hogy egy ilyen játék bárkit is érdekelhet, na jó, talán néhány maroknyi embert, de azt semmiképp sem gondolnánk, hogy tömegeket mozgat meg, pláne hogy időről időre visszatérjenek és újra próbára tegyék magukat a játékban.

Pedig a Kuku-Kube nevű időtöltéssel pontosan ez történik. Az emberek egymás után posztolják ki a legújabb rekordjukat a közösségi oldalon, és persze aki korábban már megütötte azt a szintet, az azért, aki meg még nem érte el, az azért kattan rá újra meg újra a játék felületére, több nap után is. Az első néhány szint még végtelenül egyszerű: kevés a négyzet és nagy a színbeli eltérés, ám ahogy haladunk egyre előrébb, úgy nehezedik a feladat. Nemcsak a négyzetek száma nő egyre jobban, de az egyes színárnyalatok közti különbség is csökken, egyre nehezebb megtalálni azt a finom kis különbséget a többi négyzethez képest.

A játékidő 1 perc, ennyi alatt kell megtalálni minél több négyzetet. Egyesek a PC-re vagy laptopra esküsznek, persze kellően jó felbontású kijelző mellett, mások szerint sokkal könnyebb a játék az okostelefonon vagy tableten, ahol az elforgatás segítség lehet némiképp. Az biztos, hogy a grafikusok előnyben vannak ebben a játékban, az átlagos felhasználó 20-30 közötti pontszámot tud elérni. Önnek mennyi az annyi?

KATT a képre a játék indításához!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.