Új technológia a Tandofer Kft.-nél

Uniós támogatással fejlesztettek orvosi megmondó szoftvert

Egy képfeldolgozási módszerekkel végzett elemzést követően a szoftver választ ad az orvosi értelemben kritikus kérdésekre.

2015.04.09 08:33MTI

Az Európai Unió 99,5 millió forintos támogatásával, 190 millió forint összegű projekt keretében, bőrbetegségek kezelési eredményének kiértékelésére alkalmas szoftvert és technológiát fejlesztett ki a kecskeméti Tandofer Informatikai Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint, az Új Széchenyi Terv által támogatott projekt keretében egy olyan kabinszerű optikai-mechanikai egységet készítettek, amelynek a segítségével egészalakos fényképfelvételek készülhetnek a páciensről, amelyet egy szoftver átfedés-mentesen egybeilleszt.

Az eddigi eljárásokkal szemben a szoftver adhat utasítást az általános mélységű, súlyosabban érintett vagy gyanúsnak tekinthető területekről közelebbi, mélyebb képek készítésére. Ezt követően a képfeldolgozási módszerekkel végzett elemzést követően a szoftver választ ad az orvosi értelemben kritikus kérdésekre.

A cég nemcsak egy új, komplex technológiai eljárást dolgozott ki, hanem annak működését igazoló prototípust is elkészített.

Bali Endre, a gazdasági társaság ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az elkészített prototípus a szegedi bőrklinikán tesztüzemben működik.

A Tandofer Informatikai Kft. közel 20 éve a hazai informatikai piac szereplője, a kis- és közepes vállalatok számára készít egyedi igényekre optimalizált termékeket.

A cég integrált vállalatirányítási és döntéstámogató rendszerszoftverek fejlesztésével, telepítésével, valamint üzemeltetésével foglalkozik.

A gazdasági társaság nettó árbevétel 2012-ben 496 millió forint volt, amely 2013-ban 614 millió forintra emelkedett. Az adózás előtti eredmény 2012-ben és 2013-ban is meghaladta a 116 millió forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.